top of page

SHERE-KHAN

Shere-Khan: Tekst

De eigenschappen van Shere-Khan

Deze gemene grootmacht van de jungle wordt gekenmerkt door minachting en intimidatie. Eigenschappen die hem in negatieve zin typeren zijn kracht, trots, elegantie en rust. Daarnaast is hij egoïstisch, eigenwijs, arrogant en manipulatief. Dit karakter in combinatie met zijn gebrek aan empatisch vermogen maakt dat alle junglebewoners bang voor hem zijn. De grootste angst van Shere-Khan is de mens, die hij ziet als een meedogenloos en zielloos schepsel dat met behulp van vuur en geweren alles vernietigd. Vuur en geweren zorgen ervoor dat hij verstijfd van paniek en angst. De sombere, rustige houding die de tijger normaliter heeft veranderd met deze woede in moorddadig en bloeddorstig. Zijn haat, ongeduld en bitterheid brengt hem regelmatig op krankzinnige gedachten.

Wombat Shere Khan.png
Shere-Khan: Afbeelding

Shere-Khan in het jungle verhaal

Shere-Khan, een tijger uit de Zuid-Aziatische jungle, is de aartsvijand van Mowgli en heeft als doel om hem te vermoorden. De moeder van Shere-Khan noemde hem 'Lungri de lamme'. Vanaf zijn geboorte heeft hij een lamme poot, waardoor jagen onmogelijk voor hem was en hij alleen vee uit het dorp kan doden. 

Deze tijger is vernoemd naar een Pashtun-prins Shere Shah Suri die Rudyard Kipling tegen kwam tijdens zijn reizen naar Afghanistan. 


Shere-Khan en de activiteiten

Activiteiten die je met Shere-Khan zou kunnen doen zijn bv.:

  • Weerwolven van wakkerdam (met Shere-Khan i.p.v. de weerwolven)

  • Shere-Khan kan goed jagen. Speel een spel capture the flag en jaag op de vlag.

Shere-Khan: Tekst
bottom of page