top of page

MOWGLI

Mowgli: Tekst

De eigenschappen van Mowgli

Mowgli is een normaal kind dat getypeerd wordt door zijn doorzettingsvermogen en overlevingsdrang. Met zijn koppige, onbezonnen en naïeve karakter heeft hij niet altijd oog voor de gevaren in de jungle. Hoewel hij met zijn moed en onverschrokkenheid zich goed weet te verdedigen kan hij soms wat lomp overkomen. 

Wombat Mowgli.png
Mowgli: Afbeelding

Mowgli in het jungle verhaal

In het jungle verhaal is Mowgli een mensenkind dat door Bagheera in een mand wordt gevonden bij een vernield bootje in de jungle van India. De eerste jaren wordt Mowgli opgevoed door de wolven van de Sioni-roedel, panter Bagheera en beer Baloe die hem de vaak strenge regels van de jungle leren. Omdat de gevaren toenemen lijkt het verstandiger dat hij teruggaat naar het mensendorp, maar het verlangen van Mowgli is echter om zijn hele leven met de andere dieren in de jungle te wonen. Koste wat het kost wil hij bij zijn ontmoetingen met Kaa, Hathi en Lowie bewijzen dat hij niet bang is. De enige die hem angst kan laten voelen is Shere-Khan. Wanneer Mowgli er achter komt dat vuur de zwakte is van deze meedogenloze tijger, komt zijn ware kracht om te overleven in de jungle naar boven. 

Mowgli en de activiteiten

Activiteiten die je met Mowgli zou kunnen doen zijn bv.:

Mowgli leert van de natuur en zijn omgeving. Levenservaringen doet hij op in contact met de anderen jungle bewoners, waardoor hij steeds beter leert samenwerken en samenspelen. Alle activiteiten binnen scouting zijn daarom passend voor Mowgli.

Mowgli: Tekst
bottom of page