top of page

BANDAR-LOG

Bandar-log: Tekst

De eigenschappen van Bandarlog

De Bandarlog is de naam van het speelse apenvolk dat zonder leider verblijft in de koele holen. De Koele holen zijn een oude verlaten, verloren en begraven stad in de jungle waar eens mensen hebben gewoond. Deze energieke en wanordelijke kolonie langoerapen is ontzettend lenig en zij spelen de hele dag. In omgang zijn ze ijdel,  dwaas en babbelziek.

Wombat Bandar-log.png
Bandar-log: Afbeelding

Bandarlog in het jungle verhaal

In het jungle verhaal zijn de Bandarlog degene die Mowgli op een moment gevangen nemen. Ze zien de intelligentie van Mowgli en hopen dat hij hen nieuwe dingen kan leren, waaronder vuur maken en het vlechten met takken om windschermen en hutten van te bouwen. Vanwege gebrek aan concentratie lukt het ze niet om deze nieuwe vaardigheden eigen te maken. Bagheera, Baloe en Kaa komen er, op aanwijzingen van Chil, aan te pas om Mowgli weer te bevrijden. En met succes want ze hebben grote vrees voor Kaa de Tijgerpython. 

Bandarlog en de activiteiten

Activiteiten die je met de Bandarlog zou kunnen doen zijn bv.:

  • Sporten en slingeren door de bomen. Dit kan ook in een gymzaal, bijvoorbeeld met het spel 'vloer is lava'. 

  • Het gooien van de kokosnoten die je misschien beter kunt vervangen door een bal.

  • Spiegelbeeld spelen waarbij je elkaar precies nadoet. 

  • Een kringspel waarbij een persoon even de gang op moet. Iemand wordt de leider gemaakt. De welp moet raden wie het eerst de beweging maakt.

Bandar-log: Tekst
bottom of page