top of page

KAA

Kaa: Tekst

De eigenschappen van Kaa

Kaa, de python, is een enorme en krachtige slang, meer dan honderd jaar oud en nog steeds in zijn beste jaren.

Kaa de tijgerpython, is een oude, krachtige wurgslang van meer dan 100 jaar oud die nog steeds in zijn beste jaren is. Met zijn 30 voet is hij een meester in manipuleren en misleiden. Deze snelle, slimme slang kan met zijn vals vertrouwen, een zachte betoverende stem en oogcontact de andere dieren (behalve Mowgli) hypnotiseren. Met deze acties lukt het hem zelfs om Shere-Khan op het verkeerde been te krijgen. Hoewel deze lenige slang gevaarlijk en sluw is maakt deze tijgerpython ook fouten, wat regelmatig leidt tot vernedering. Deze hongerige slang heeft voldoende eetlust. Na een lekker hapje wordt dit afgewisseld met een slaapperiode van een maand. Als Kaa van huid wisselt is hij chagrijnig en neerslachtig. Hij is dan een beetje blind en vlug tot aanval bereid. 

Wombat Kaa.png
Kaa: Afbeelding

Kaa in het jungle verhaal

In het jungle verhaal is Kaa degene die Mowgli samen met Bagheera en Baloe bevrijdt van de Bandar-log. Met een slangachtige hypnose weet hij de apen naar zijn wachtende kaken te lokken en Mowgli te bevrijden uit de verlaten mensenstad. 

In de Disney versie heeft Kaa een totaal andere rol. Hij wordt gezien als vijand van Mowgli die hem wil opeten, waarbij hij geconcurreerd wordt door Shere-Khan. 

Kaa en de activiteiten

Activiteiten die je met Kaa zou kunnen doen zijn bv.:

  • Ben jij de lenigste? Speel een wedstrijdje limbodansen?

  • Kan jij de andere scouts manipuleren en op het verkeerde been zetten? Laat het zien met je meesterlijke goocheltrucs. 

  • Knutsel Kaa de slang: klik hier.

  • Kaa is net een touw. Leer je leden enkele nieuwe knopen. 

Kaa: Tekst
bottom of page