top of page
HIT___Scouting-removebg-preview-removebg-preview.png
Links: Lijst

NVVSO

De Nederlandse Verzamelkring van Scoutingobjecten (NVVSO) is de vereniging voor verzamelaars op gebied van Scouting. Ze organiseren ruilbijeenkomsten, tentoonstellingen en hebben veel kennis vastgelegd in naslagwerken. Lid worden kan vanaf €10,00 euro per jaar. Voor meer informatie klik hier.

HIT

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land. Voor meer informatie klik hier.

DUINENMARS

De Duinenmars is een wandeltocht georganiseerd voor- en door scouts, in en om de duinen van Den Haag. Naast Scouts mogen ook niet-scouts deelnemen. De opbrengsten komen voor een deel ten goede aan activiteiten voor jeugdleden van Scouting Nederland in de provincie Zuid-Holland. Voor meer informatie klik hier

E.S.G.C.M.

ESGCM staat voor European Scouts & Guides Collectors Meeting. Deze bijeenkomst voor beginnende en gespecialiseerde verzamelaars wordt jaarlijks medio oktober in Leuven georganiseerd. Voor meer informatie klik hier.

KAMPEVENT

Het KampEvent is het logeer-, bivak- en kamptrainingsconcept waarbij de nadruk ligt op inspireren, ontmoeten en ontwikkelen. Je gaat een weekend met jouw leiding en andere leiding op kamp. Ook kun je deelnemen aan je persoonlijke programma om aan de voorwaarden van de kampkwalificatie van de Scouting Academy te voldoen. Voor meer informatie klik hier. 

NOORDELIJK PINKSTERKAMP

Het Noordelijk PinksterKamp (NPK) is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa. Het hoofddoel van het evenement is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten met andere scoutinggroepen. Daarnaast is het ook gewoon een spannend en avontuurlijk kamp waarbij je kampeervaardigheden kunt leren (verbeteren) en waarbij ook allerlei spellen en andere scoutingtechnieken aan bod komen. Voor meer informatie klik hier

ZESC

De ZESC is het meest gezellige weekend om inspiratie, ideeën, kennis of vaardigheden op te doen voor (aspirant) leiding van Scouting Nederland. Er wordt een groot aantal trainingen en workshops aangeboden zodat er ruimschoots te kiezen valt. Voor beginnend leidinggevenden, tot ervaren (bege)leiding en voor bestuursleden worden een groot aantal praktische workshops en modules aangeboden.

Daarnaast zijn er vernieuwende activiteiten waarbij je programma ideeen kunt ervaren en opdoen.
’s Avonds is er feest in de feesttent met live muziek en veel gezelligheid. Voor meer informatie klik hier!

HIT___Scouting-removebg-preview.png
Links: Afbeelding
bottom of page