top of page

GESCHIEDENIS

Jungle-Insignes is opgericht met één doel voor ogen: het continueren van het bestaan van de jungle-insignes, welke sinds 1998 verkocht werden door Wombat. Jungle-Insignes wordt gerund door twee actieve scouts met een passie voor insignes. Deze passie geeft onze de motivatie om de verkoop van deze insignes nu en in de toekomst voort te zetten.

Wombat werdt opgericht anno 1984. Vanuit een hobby groeide het langzaam uit tot een klein bedrijf dat zich vooral bezighoudt met het maken en leveren van dasringen en andere lederen voorwerpen. In het begin alleen voor Scoutinggroepen, maar inmiddels hebben ook vele niet-scouts hun weg naar Wombat gevonden. In 1996 werd Wombat uitgebreid met de verkoop van verschillende insignes, waarvan de jungle insignes geproduceerd zijn vanuit een eigen ontwerp. Gestart met Akela, Bagheera, Baloe, Chil, Hathi en Kaa groeide het aantal door de jaren heen uit tot 24 verschillende jungledieren. 


Na ruim 35 jaar ontstond de behoefte van Wombat om een stapje terug te doen. Besloten werd om voor de insigne tak een gepassioneerde opvolger te vinden, met als belangrijkste doel het voortbestaan van de  (jungle) insignes. Deze passie werd gevonden in Thomas en Marcel, welke op 1 januari 2022 de verkoop hebben overgenomen onder de naam Jungle-Insignes. 

Geschiedenis: Over ons
Geschiedenis_Horizontaal-removebg-preview.png
Geschiedenis: Afbeelding
bottom of page