top of page

HATHI

Hathi: Tekst

De eigenschappen van Hathi

Met als bijnaam Hathi de Zwijger is hij de meester van de jungle, maar ook leider van de kudde olifanten, welke hij met strikte orders en veel commentaar aanstuurt. Hoewel deze kolonel gelooft dat hij een uitstekend geheugen heeft, is hij af en toe vergeetachtig. Ondanks zijn nauwgezette opdrachten is hij heel charismatisch. Hathi heeft drie zoons en kan wel 100 jaar worden. Deze olifant wordt gekenmerkt door orde, waardigheid en gehoorzaamheid aan de wet van de jungle.

Wombat Hathi.png
Hathi: Afbeelding

Hathi in het jungle verhaal

In het film verschijnt Hathi voor het eerste als Mowgli wakker wordt als hij de boom voelt trillen en ze hoort zingen. Als Mowgli een tijdje mee marcheert voert Hathi een inspectie uit, waarna zijn afkeer tegen de mensen welp duidelijk wordt. 

In het boek spreekt Hathi de watervrede uit als bij lange droogte de blauwachtige vredesrots zichtbaar wordt in de Waigundja rivier, welke op dat moment nog de enige drenkplaats is. Dit houd in dat al het jagen ophoudt zolang het Junglevolk daarheen moet om te drinken, waardoor jager en prooi naast elkaar van het weinig water kunnen drinken. In een ver verleden is Hathi gewond geraakt toen hij eens in de val van de mensen liep. Uiteindelijk is hij genezen en heeft als wraak het mensendorp vernield samen met zijn drie zoons. 

Hathi is meester van de Jungle, welke lang daarvoor werd vervuld door Tha die de jungle heeft geschapen.  


Hathi en de activiteiten

Activiteiten die je met Hathi zou kunnen doen zijn bv.:

  • Uitvoeren van ritmische activiteiten en zang

  • Iemand geblinddoekt leiden over een uitgezet parcours

Hathi: Tekst
bottom of page